Otoplastieken

Bescherming op maat


NU OOK LEVERBAAR IN HET ROOD, ZWART, ORANJE, GROEN, GEEL, TRANSPARANT.
Blauw, zoals op de foto, is standaard

Als u onze otoplastieken wilt dragen dan moeten wij afdrukken maken van uw gehoorgangen. Wij controleren eerst uw gehoorgang en plaatsen daarna een klein watje ter bescherming van uw trommelvlies. Daarna vullen wij uw gehoorgang met een siliconen afdrukmateriaal, dat na 5 minuten is uitgehard. Uw afdrukken gaan vervolgens naar ons ISO gecertificeerde Nederlandse laboratorium. Op dit lab worden geheel handmatig uw otoplastieken gemaakt en voorzien van een filter. Binnen vier weken hebben wij uw beschermengeltjes binnen.

APOLLO Emmen heeft de beschikking over 6 verschillende filters voor de zachte otoplastieken en 8 voor de basic, harde beschermers zodat voor elke lawaaisituatie de passende demping kan worden verkregen. Elk filter dempt in de lagere tonen veel minder dan in de hoge, schadelijke frequenties. Welk filter wij plaatsen hangt af van de geluidsbron. Personeel van een drukkerij, zwembad, etc. krijgen lichtere filters in hun otoplastieken dan medewerkers in de zware metaalsector. De mate van spraakverstaanbaarheid hangt natuurlijk af van het filter maar blijft in alle gevallen redelijk intact. Dit in tegenstelling tot de kappen en de kneedbare schuimpjes. Deze vormen van bescherming dempen bij alle frequenties bijna even veel. Ze dempen de spraak net zoveel als het geluid van een gierende slijptol. Onze filters dus met name dat hoge, schadelijke geluid.

Voor de industriële markt kunnen ze geleverd worden met een draagkoord en een kledingklemmetje. Voor de motorrijders en andere particulieren kunnen wij een aangepast model leveren dat niet uit het oor steekt. Voor voedingsindustrie kunnen wij de otoplastieken voorzien van een detectiekogeltje. Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op.


Onze zachte en harde otoplastieken moeten dus aan drie eisen voldoen:

  • ze worden op maat gemaakt en sluiten uw gehoorgang af.
  • ze worden intern voorzien van een filtersysteem dat met name de hogere, schadelijke tonen dempt. Het enige geluid dat uw gehoor bereikt gaat via dit filtersysteem
  • er is een open verbinding met uw gehoorgang zodat spraak redelijk intact blijft