Hoe te beschermen

Hoe kunnen we onze oren goed beschermen?

Producten voor gehoorbescherming zijn er in vele maten en soorten. Het belangrijkste is dat de gehoorbeschermers ook gedragen worden. Denk daarom bij uw keuze aan de volgende voorwaarden:

  • kies voor een goede demping, afgestemd op het gebruik
  • er dient een optimale spraakverstaanbaarheid te zijn
  • de beschermers moeten vooral comfortabel zitten

Apollo otoplastieken

De twee criteria om otoplastieken aan te schaffen zijn de geluidsbelasting, het aantal dBa's, en de tijdsduur.  Voor personen die langdurig geluiden ontvangen boven de 80 dB(a) is de aangemeten gehoorbeschermer, de otoplastiek, de meest ideale beschermer. Dit geldt voor medewerkers van industriële bedrijven, Horeca, groenvoorziening en instellingen zoals motorrijders van Politie en Marechaussee maar natuurlijk ook voor de particulier. De otoplastiek kenmerkt zich door een prima draagcomfort en selectieve demping door middel van speciale filters. Hierdoor behoudt men een redelijke tot uitmuntende spraakverstaanbaarheid.

In een aantal branches is in de CAO vastgelegd dat de enige vorm van bescherming die verstrekt mag worden, otoplastieken moeten zijn. Dit in verband met de demping in de hoge frequenties. Kappen dempen bij alle toonhoogten evenveel, ca 30 decibel, ons filter voor de industrie haalt bij de hoogst gemeten frequentie bijna 40 decibel! Wij hebben de beschikking over 6 verschillende filters in de zachte otoplastiek en zelfs 8 in de standaard uitvoering.


Zachte of harde otoplastieken? Het overgrote deel van onze relaties kiest voor de zachte, comfortabele uitvoering. De harde, basic beschermer worden met name aangeschaft door mensen waarvan de beschermers vervangen moeten worden en deze acrylaat kwaliteit gewend zijn. Voor mensen met huidproblemen, erge vorm van suikerziekte  en allergieën adviseren wij ook de standaard uitvoering omdat wij deze kunnen voorzien van een speciale coating. Hier wordt niets extra's voor berekend. Voor de voedingindustrie bestaat de mogelijkheid dat wij er een detectiekogeltje in zetten. 
Standaard leveren wij de otoplastieken uit in de bekende blauwe kleur. Het voordeel is dat ze beter opvallen als u ze laat vallen en oorsmeer is minder goed zichtbaar. Transparant kan natuurlijk ook. Dit wordt veel gekozen door klanten die niet willen dat hun beschermers opvallen. Met name het personeel in de Horeca en het uitgaanspubliek ,etc. kiezen voor de transparante otoplastieken. Voor de industrie leveren wij ze met een draagkoord en kledingklemmetje, voor o.a. de motorrijders hebben wij een aangepast model    

Onderhoud beschermers Voor het onderhoud kunnen wij u een reinigende desinfectans leveren. Uw gehoorgang is bekleed met slijmvliezen net als uw neus en wangen. Onze clean zorgt ervoor dat uw beschermers schoon en bacterievrij in uw gehoorgang geplaatst kunnen worden. Een flacon à 50ml kost € 5,95